Carn vermella i carn blanca. Quines són les diferències?

19/07/22 | Sense categoria

Tant les carns vermelles com les blanques suposen una excel·lent aportació de proteïnes d’alta qualitat pel cos humà. Per aquest motiu, el seu consum és important de cara a mantenir una dieta equilibrada. A més, aporten minerals i vitamines essencials per al bon funcionament del nostre organisme.

És habitual escoltar tòpics sobre cadascuna de les tipologies, com que una ajuda quan hi ha problemes d’anèmia o que l’altra és més indicada a l’hora de fer dieta. Aquestes diferències són reals: cadascuna té unes propietats que la caracteritzen.

A continuació, t’expliquem en què es diferencien i quins són els principals beneficis pels quals es distingeixen.

Carn vermella

Les carns vermelles fan referència a la carn de boví, bou i cavall i a la carn de caça, com la de perdiu o de guatlla. També s’hi inclouen algunes peces de xai o porc, que varien de coloració segons l’edat de l’animal o la part del cos.

Beneficis de la carn vermella

Les peces de carn vermella tenen una gran aportació de minerals, clarament major a la de la carn blanca:

  • El seu contingut en potassi, zinc i fòsfor ajuda al desenvolupament cel·lular.
  • Aporten vitamines del grup B, fonamentals per a un sistema nerviós saludable.
  • Contenen ferro de fàcil absorció, molt recomanable per a persones que pateixen anèmia.

Les carns vermelles es poden preparar de maneres molt diverses: a la barbacoa, a la planxa, al forn, etc. Però és important que sempre estigui ben cuinada per seguretat alimentària.

Si comparem carn vermella i carn blanca quant a sabor, la primera té un gust més intens, així com més sucositat, ja que la quantitat de greix que conté és força més elevat que el de les carns blanques.

Algunes recomanacions de carn vermella disponibles a Carnisseria.cat

Entrecot vaca premium Irlanda

Carn blanca

La carn blanca correspon a la carn de pollastre, gall dindi i conill, a més de determinades peces provinents del porc i el xai.

Beneficis de la carn blanca

  • Alt contingut de proteïnes.
  • Poc greix.
  • Poques calories.
  • Aporta vitamines del tipus B, encara que en menor quantitat que la carn vermella.
  • Més digestiva que la carn vermella.

És un dels aliments bàsics pel que fa a les dietes per a esportistes i també a l’hora de seguir o una dieta baixa en colesterol. És molt recomanable en dietes toves i per als infants.

Les peces de carn blanca són molt versàtils: es poden cuinar de diverses maneres i els temps de cocció acostumen a ser menors que els de la carn vermella.

Algunes recomanacions de carn blanca disponibles a Carnisseria.cat

Aletes de pollastre al yakitori

Una dieta equilibrada requereix d’ambdues carns i, afortunadament, hi ha receptes per a tots els paladars. A Carnisseria.cat disposem d’un ampli catàleg de peces de carn fresques i de proximitat, que pots demanar amb total comoditat des de casa teva. T’ho portarem on vulguis en menys de 48 hores.

La meva cistella