Coneix les carns magres i els seus beneficis

28/03/23 | Carns magres

Les carns magres són una excel·lent opció per aquelles persones que busquen una font de proteïna de qualitat sense excés de greix. Aquest tipus de carn és menys calòrica i té menys greix saturat que la carn vermella o la carn processada, així que pot ajudar a controlar el pes i a prevenir malalties cardíaques.

Les parts magres del pollastre i del conill

Entre les opcions de carn magra, el pollastre és una de les més populars. La carn de pollastre sense pell és una de les opcions més magres disponibles, amb només 3 grams de greix per cada 100 grams de carn. A més, el pollastre també és ric en proteïna, amb més de 30 grams per cada 100 de carn. Les vitamines del grup B presents en aquesta carn són importants per la producció d’energia i la salut del sistema nerviós. 

La carn de conill és una altra opció amb nivells alts de vitamines del grup B. Una de les principals característiques de la carn de conill és que és molt baixa en colesterol i greix saturat, cosa que la fa ideal per a persones que busquen controlar el seu colesterol o prevenir malalties cardíaques. El seu sabor és subtil i delicat, i es pot cuinar de moltes maneres diferents, ja que és una carn que s’adapta a molts estils de cuina i a diferents plats i gustos.

Les parts magres de la vedella i el porc

La carn de vedella i la de porc són dues opcions saludables i versàtils per incloure a la dieta. Tot i que, tradicionalment, s’han associat a carns amb alts nivells de greix, hi ha moltes parts magres de la carn de vedella i porc que són excel·lents per a la salut.

La carn magra de vedella, com el filet, són opcions ideals per a persones que busquen una font de proteïna de qualitat sense l’excés de greix. Aquesta carn és rica en proteïna, ferro i zinc, i és una bona aliada per a augmentar la ingesta de proteïnes.

Les peces magres que surten de la carn de porc en són el llom, el pernil i el filet. Aquestes parts contenen menys d’un 10% de greix i són riques en proteïna, ferro i zinc. A més, la carn de porc és una font important de mineral i altres nutrients importants per al cos, com el zinc, el seleni i el fòsfor.

Des de Carnisseria.cat us animem a seguir una dieta equilibrada i diversa, per això és important tenir en compte dades com les que us hem explicat. Te les sabies totes o n’has descobert alguna de nova?

La meva cistella