La importància de la carn en la dieta dels esportistes

3/04/23 | Receptes

La dieta juga un paper fonamental en l’èxit esportiu i en la salut general de les persones actives. Les carns són una font important de proteïna, la qual és essencial per a la recuperació muscular i per a la construcció de teixit muscular. A més, les carns també contenen altres nutrients importants com el ferro, el zinc i les vitamines del grup B.

En el cas dels esportistes, la proteïna és especialment rellevant per a la recuperació i la reparació dels músculs després de l’entrenament o de les competicions. La carn també ajuda a mantenir els nivells d’energia i a millorar la capacitat d’entrenament.

Per a les persones actives, les diferents carns són opcions saludables per a mantenir una dieta equilibrada i proporcionar al cos els nutrients necessaris per a mantenir-se en forma. Tot i això, les carns magres són una opció especialment recomanable per a aquelles persones que busquen mantenir un pes saludable.

Saber escollir el tipus de carns

És crucial destacar que no totes les carns són iguals. És indispensable escollir carns magres i evitar les que contenen altes quantitats de greix saturat i colesterol. També té un valor afegit, considerar la forma de cocció: optar per coccions a la brasa, a la planxa o al vapor en lloc de les fritures farà un salt exponencial a la dieta i la salut de qualsevol persona. Això, juntament amb una rutina d’entrenament adequada, pot ajudar a millorar el rendiment esportiu i la salut general.

Receptes amb carns magres

Algunes receptes amb carns magres que poden ser interessants per als esportistes i les persones actives són: el filet de vedella a la planxa amb vegetals escalivats. El pit de pollastre a la planxa amb una amanida variada. El xai a la brasa amb carxofes. L’espatlla de conill rostida amb patates o verdures saltades.

La varietat en les receptes és important per a no “avorrir” els productes i poder seguir una dieta equilibrada i saludable. I no ens oblidem que: en la varietat està el gust! Per tant, quina nova recepta t’espera el pròxim dia?

La meva cistella