L’espatlla de xai és un plat que es presta a la perfecció per a la preparació de plats d’alta gastronomia.
Avui, us presentem una recepta irresistible: Espatlla de Xai al Forn amb Herbes Aromàtiques. Aquest plat combina la tendresa del xai amb les notes aromàtiques de les herbes per oferir-vos una experiència culinària inoblidable.
Ingredients per a 4 persones
Amb l’espatlla de xai de Carns Milà
- 1 peça d’1kg d’espatlla de xai de Carns Milà
- 4 grans d’all, picats
- 2 branques de romaní fresc
- 2 branques de farigola fresca
- 2 fulles de llorer
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Suc d’1 llimona
- Sal i pebre al gust
Instruccions
- Preescalfar el forn a 180 °C.
- En una safata per a forn, col·locar la peça de l’espatlla de xai i fer unes incisions superficials a la carn amb un ganivet.
- En un morter, triturar els grans d’all amb una mica de sal fins a obtenir una pasta.
- Untar l’espatlla amb la pasta d’all per tots els costats, assegurant-nos que penetri a les incisions.
- Posar les branques de romaní i farigola al voltant de l’espatlla i afegir les fulles de llorer.
- Regar la carn amb l’oli d’oliva i el suc de llimona per donar-li un toc refrescant.
- Afegir sal i pebre al gust.
- Tapar la safata amb paper d’alumini i coure al forn durant 2 hores, fins que el xai sigui tendre i fàcilment separable de l’os.
- Un cop cuit, retirar el paper d’alumini i deixar-lo al forn durant uns minuts perquè es dauri lleugerament a la part superior.
- Retirar del forn i deixar reposar uns minuts abans de tallar l’espatlla de xai en talls gruixuts.
- Servir l’espatlla de xai al forn amb herbes aromàtiques acompanyada d’una guarnició d’hortalisses o una amanida fresca.
Aquesta recepta destaca per una gran fusió de sabors i una delicada textura del xai tallat. És una excel·lent opció per a ocasions especials o qualsevol dia que vulgueu gaudir d’un àpat gurmet sense sortir de casa.
Bon profit!
Remena la nostra web i descobreix tots els productes que oferim a carnisseria.cat. I si vols descobrir més receptes, llegeix el nostre blog.